Global Channel Sales Manager

Twoje zadania:

Jako Global Channel Sales Manager będziesz odpowiedzialny za rekrutację i rozwój relacji z partnerami biznesowymi i klientami B2B w skali globalnej. Będziesz uczestniczył w planowaniu strategii oraz rozwoju sprzedaży naszych usług, takich jak m.in. usługi zgodne z eIDAS (podpis elektroniczny, videoidentyfikacja, pieczęć elektroniczną itp.), PKI, Internet Rzeczy.

• Realizacja kwartalnych oraz rocznych planów sprzedażowych

• Rekrutacja nowych partnerów w danych obszarach w celu penetracji rynków

• Wspieranie organizacji sprzedaży oraz budowanie i realizacja strategii biznesowych na rynkach wschodzących

• Nawiązywanie długotrwałych relacji z partnerami biznesowymi oraz organizacjami publicznymi, m.in. poprzez szkolenia

• Angażowanie partnerów w planowanie i realizację celów kwartalnych i rocznych

• Planowanie oraz realizacja skutecznych kampanii marketingowych z kluczowymi partnerami biznesowymi w ramach kanału sprzedaży

• Współpraca z Zarządem, działem marketingu i Product Ownerem przy prowadzeniu efektywnej promocji produktów dla partnerów oraz klientów, zapewniając pozycjonowanie produktu/marki oraz ceny spełniające potrzeby rynkowe

• Definiowanie oraz realizacja strategii penetracji nowych rynków dla usług zgodnych z eIDAS, PKI oraz IOT i innych rozwiązań oferowanych przez firmę

• Prowadzenie prezentacji sprzedażowych, demonstracji/szkoleń produktowych, Webinarów itp.

• Raportowanie efektów z prowadzonej działalności i prognozowanie dalszego rozwoju biznesu

Twoje umiejętności:
  • Nieszablonowe i kreatywne podejście do rozwoju działalności biznesowej i sprzedaży

• Co najmniej 8-10 lat doświadczenia w rozwoju sprzedaży lub współpracy biznesowej z partnerami krajowymi oraz zagranicznymi, najbardziej pożądane w sprzedaży usług consultingowych i rozwiązań IT, w szczególności kryptografii

• Doświadczenie w planowaniu i realizacji strategii w kanale sprzedaży oraz proaktywne nastawienie na realizację celów biznesowych i sprzedażowych

• Udokumentowane sukcesy w osiąganiu zamierzonych wyników oraz zwiększaniu sprzedaży z partnerami/klientami z roku na rok

• Umiejętność budowania relacji na wielu poziomach z klientami i partnerami biznesowymi

• Znajomość języka angielskiego na poziomie min. B2

• Wykształcenie wyższe w obszarze biznesu, marketingu lub innym powiązanym, lub porównywalne doświadczenie zawodowe

• Doskonałe umiejętności prezentacyjne i komunikacyjne, zdolności interpersonalne i motywacyjne

• Gotowość do podróży służbowych (również zagranicznych)

Czekamy na Twoją aplikację – ze zdjęciem, oczekiwaniami dotyczącymi wynagrodzenia i możliwym terminem rozpoczęcia pracy.

Aplikuj